Čas prípravy:
30 min. + chladenie
Čo budete potrebovať?
100 g detských piškót
40 ml bieleho trstinového rumu
100 g miešaného lesného ovocia
150 ml smotany na šľahanie Krajanka
200 g kyslej smotany Krajanka
150-200 g zmesi drobného lesného ovocia
50 g práškového cukru
1 lžíce kukuričného škrobu
citrónovú šťavu pre chuť
Postup prípravy:
Piškóty zľahka polejte rumom a polovicu rozložte na dno servírovacej misy. Rovnomerne ich posypte polovicou ovocia. Vyšľahajte sladkú smotanu a dôkladne ju premiešajte s kyslou smotanou.
Polovicu smotany naneste na ovocie, potom na to rozložte zvyšné piškóty a ovocie a zakončite opäť vrstvou smotany. Potom dajte vychladiť do chladničky.
Tesne pred servírovaním si pripravte omáčku. Do kastrólika nasypte ovocie s cukrom. V troche studenej vody premiešajte škrob. Ten prilejte k ovociu a povarte pár minút, aby vznikla ovocná omáčka. Podľa chuti dolaďte omáčku cukrom alebo citrónovou šťavou. Dezert prelejte ovocnou omáčkou a servírujte.