DEZERT S LESNÝM OVOCÍM A KYSLOU SMOTANOU

Čas prípravy:

30 min. + chladenie

Čo budete potrebovať?

100 g detských piškót

40 ml bieleho trstinového rumu

100 g miešaného lesného ovocia

150 ml smotany na šľahanie Krajanka

200 g kyslej smotany Krajanka

150-200 g zmesi drobného lesného ovocia

50 g práškového cukru

1 lžíce kukuričného škrobu

citrónovú šťavu pre chuť

Postup prípravy:

Piškóty zľahka polejte rumom a polovicu rozložte na dno servírovacej misy. Rovnomerne ich posypte polovicou ovocia. Vyšľahajte sladkú smotanu a dôkladne ju premiešajte s kyslou smotanou.

Polovicu smotany naneste na ovocie, potom na to rozložte zvyšné piškóty a ovocie a zakončite opäť vrstvou smotany. Potom dajte vychladiť do chladničky.

Tesne pred servírovaním si pripravte omáčku. Do kastrólika nasypte ovocie s cukrom. V troche studenej vody premiešajte škrob. Ten prilejte k ovociu a povarte pár minút, aby vznikla ovocná omáčka. Podľa chuti dolaďte omáčku cukrom alebo citrónovou šťavou. Dezert prelejte ovocnou omáčkou a servírujte.